Danmark og danskerne


Maria

Maria får besøg af sine forældre. De bliver 4 dage i København, så skal de 4 dage til Bornholm, og til sidst skal de til Skagen, hvor de har lejet et sommerhus i en uge.

Maria glæder sig til at vise sine forældre København. De skal også en tur til Helsingør og over Øresundsbroen til Sverige.

Den første dag vil Maria tage sine forældre på en havnerundfart. På den måde ser de mange af byens seværdigheder. De starter ved Gammel Strand, og sejler forbi Christiansborg Slot - Holmens Kirke - Nationalbanken - Børsen- Operaen - Holmen - Den Lille Havfrue - Amalienborg Slot - Amaliehaven - Christianshavn - Vor Frelsers Kirke - Den Sorte Diamant - Nationalmuseet og ender igen ved Gammel Strand.
Turen tager en time, og det er dejligt at sejle gennem byen.

Marias mor er meget interesseret i kunst, så Maria har lovet at tage hende med på Glyptoteket og Statens Museum for Kunst.

Marias far deler ikke sin kones store interesse for kunst, så han har en aftale med sin svigersøn Søren.  De kører en tur til Roskilde og besøger Vikingeskibsmuseet og Roskilde Domkirke.

Der er meget mere at se i København bl.a.  Rundetårn, Kongens Have og Rosenborg Slot, Zoologisk Have, Botanisk Have, Christiania, en shoppingtur op ad Strøget og selvfølgelig skal de i Tivoli.

Efter 5 kulturelle dage i byen skal de til Bornholm på cykeltur.

Maria og Søren har været på Bornholm før, men de holder meget af den smukke klippeø og glæder sig til at komme tilbage. De kører over Øresundsbroen til Sverige og ned til Ystad, hvor de tager færgen til Bornholm.

Efter Bornholm skal Marias forældre til Skagen, hvor de har lånt et lille sommerhus af Sørens onkel. På vej til Skagen har de 2 overnatninger i Odense hos Sørens forældre.

Marias forældre har mødt Sørens forældre flere gange, men de har aldrig været i Odense før, og de glæder sig til at se byen. De skal selvfølgelig besøge H.C. Andersens Hus og hvis vejret bliver godt, skal de ud at sejle en lille tur i Det Fynske Øhav.

Efter besøget i Odense kører Søren og Maria tilbage til København og Marias forældre tager toget til Skagen. Efter en uge i Skagen tager Marias forældre toget ned til Ålborg og flyver tilbage til København.

 

Tekst og dialog
Grammatik og øvelser
Lyt og forstå
Danmark og danskerne
På tur rundt i Danmark
Ordliste